Έκπτωση 30% σε όλα τα κρασιά της ΕΟΣ Σάμου!!!

Αγαπητέ πρόεδρε κ. Βασιλάκη Ηλία, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών & του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών ΣΑΜΟΥ κ. Αβραμίδη Γεώργιου σας αποστέλλουμε Έκπτωση 30% για τους φέροντες την ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Αστυνομικών, σε όλα τα κρασιά της ΕΟΣΣ από την κάβα πρατήριο της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ).
Τα κρασιά της ΕΟΣ Σάμου απογειώνουν τον κόσμο των αισθήσεων!!!, τα 9 χαρακτηριστικά των κρασιών του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ που έχουν έντονη προσωπικότητα, παρασύρουν με τα αρώματα και τη γεύση τους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες!.

http://samoswine.gr
Το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου στεγάζεται σε ένα υπέροχο πέτρινο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο λειτουργούσε πριν την ίδρυση του Συνεταιρισμού ως οιναποθήκη και αργότερα ως βαρελοποιείο.
Μετατράπηκε σε Μουσείο το 2005 και από τότε φιλοξενεί στοιχεία που προσδιορίζουν το σαμιώτικο κρασί: Από τους ορεινούς αμπελώνες και τις πεζούλες, τη χειρωνακτική εργασία, τον τρυγητό και το πατητήρι, την οινοποίηση και την παλαίωση ως τις μεγάλες ξύλινες οινοδεξαμενές του περασμένου αιώνα, τις συλλεκτικές φιάλες, παλαιές φωτογραφίες και στοιχεία καταγραφής της παραγωγής, τα σκεύη και εργαλεία βαρελοποιίας, παλαιά μηχανήματα οινοποίησης καθώς και μια σειρά βραβεύσεων και διακρίσεων, συγκαταλέγονται στα εκθέματα.
Η διαρρύθμισή του, αποτέλεσμα σύγχρονης μουσειακής επιστήμης, ταξιδεύει τον επισκέπτη στην πατροπαράδοτη για τη Σάμο αμπελοκαλλιέργεια. Περιγράφει μέσω εκθεμάτων όλη την ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική διαδρομή του σαμιώτικου κρασιού.
Η παραδοσιακή οινοποίηση, τα εργαλεία, οι δεξαμενές, τα όργανα χημείου, η κατασκευή βαρελιών, ζωντανεύουν μέσω εκθεμάτων που φτάνουν σε βάθος χρόνου ενός αιώνα και πλέον. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η φυσική αναπαράσταση της καλλιέργειας των αμπελιών σε πεζούλες ξερολιθιάς. Οι τεράστιες ξύλινες δεξαμενές, από τα πιο επιβλητικά εκθέματα, ήταν σε χρήση μέχρι πριν λίγες δεκαετίες.
Το Μουσείο Οίνου είναι επισκέψιμο στο κοινό ενώ γίνονται και οινογευστικές δοκιμές. Λειτουργεί επίσης πλήρως εξοπλισμένος συνεδριακός χώρος.